Masakkan sepaket agar-agar 10 gram dan 1 cawan gula halus serta 5 cawan air sehingga mendidih (ikut lah selera, kalau nak lembut, lebihkan air..saya kurangkan gula kerana tak mahu terlalu manis) |
Kemudian di bekas berlainan campurkan 1 cawan tepung jagung dan 1 tin susu cair... |
Kemudian masukkan campuran tersebut ke dalam campuran agar-agar yang telah mendidih... Kacau rata sehingga nampak sedikit pekat... masuk sedikit sahaja garam kiranya ingin terasa lemak susu.. |
Asingkan buah peach dalam tin dengan airnya... (masukkan air tersebut kedalam agar-agar sekiranya mahukan rasa yang lebih mengancam) |
Potong kecil-kecil buah peach dan masukkan ke dalam bekas |
Masukkan bancuhan yang telah di masak kedalam bekas yang telah diisi buah peach tadi... sejukkan sebelum dimasukkan kedalam peti sejuk |
Akhir sekali selamat membasuh pinggan...dan dapur.... =)) |
Sumber resepi : Diubahsuai sedikit daripada buku "1 hari 1 resepi"
1 comments:
bab cuci pinggan dan dapur memang terbayeek dr ladang....
Post a Comment