February 24, 2014

Brownies

by Taste Of Tapah

Rindu rasanya nak menulis, walaupun sekarang facebook, keek, twitter, instagram banyak mengambil alih cara meluahkan penulisan dan kenangan, bagi ummi yang dah lama menulis blog, kepuasan itu tetap pada karangan dan luahan pada blog.

Taste Of Tapah ini alhamdulillah, menjadi kunjungan kebanyakkan daripada mereka-mereka yang mahukan informasi tentang bagaimana penyediaan makanan solid food kepada anak yang baru lahir, juga tak kurang untuk mengetahui resepi-resepi yang ummi kongsikan.

Moga amalan mereka itu menjadi satu manfaat kepada anak2 dan keluarga seterusnya mengalir juga sedikit pahala buat ummi.

***

Alhamdulillah atas nikmat. Ummi betul-betul banyak kena muhasabah diri mengira kesyukuran atas nikmat yang Allah beri. Rutin harian dari pagi ke pagi amat menguji diri untuk sentiasa merasa bersyukur.

Keluhan tetap kedengaran di beberapa ketika, rungutan dan ketidakpuasan hati tetap terpacul di benak hati. Namun ini lah yang perlu diselusuri oleh setiap Ibu yang bekerjaya.

Alhamdulillah disebalik kesibukan itu, Ummi dapat juga melebarkan sayap menceburi seuatu bidang yang amat Ummi minati. Iaitu perniagaan brownies. Ummi Babah dan Zara memang peminat coklat yang tegar. Oleh itu brownies ini adalah hidangan yang selalu Ummi hidangkan. Kini Ummi ingin kongsikan kesedapan rasa coklat asli brownies homemade ummi ini kepada orang lain.

brownies

brownies_topping

Brownies_Oreo

Brownies_Nuttela_Walnut

brownies_combo

Doakan ummi untuk teruskan minat ini. Serius bila buat kek rasa macam terapi diri.. Hilang penat. huhu

untuk yang berminat boleh lah whatapps/message ummi di 019-3757795
atau yang ada Instagram follow ummi di bigbitesbrownies
atau Facebook : bigbitesbrownies 
**baru jer bukak account FB & IG. so mmg tak buat awareness lagi
0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...