June 14, 2011

Cerita Stress : Sambungan Kisah Benar

Sambungan cerita stress semalam...

Ketika diri telah sampai ke office yang tidak kurang hebat dugaannya... Aku telah meng-SMS bos ku untuk memaklumkan pemergian ku ke Kementerian Pengajian Tinggi sebentar tadi yang berbunyi:

'Saya pergi ke Mesyuarat Politeknik KK. Jumaat lepas dapat surat last minute. En S*** datang sebagai wakil Senggara'

Lalu di balas ringkas oleh En. Bos:

'O.K, Saya Cuti hari ini. tq'

Apabila diri mendapati bos tidak hadir ke pejabat hari ini... Hati kecil terasa ingin bergolek dan berjoget kegirangan, tetapi tetap control macho depan kawan-kawan dan anak-anak buah....

Bos di tempat kerja ku terkenal dengan ketegasannya kepada anak-anak buah... Tidak boleh keluar waktu pejabat... Harus sentiasa ada di pejabat...  Aku suka cara dia mengelolakan anak-anak buah nya, kerana kalau tak di lentur sebegitu rupa, tentu aku sering hilang ke perbatasan....Namun sesekali beliau tidak hadir, tentulah terasa girang.... Ada masa untuk bernafas....

Di pendekkan cerita, pada ketika hati berjoget riang, kerana ketidakhadiran bos, aku mendapat satu SMS lagi...

SMS tersebut aku bukak dan menarik nafas lega apabila mendapati ianya daripada adik ipar ku....

SMS berbunyi:

'Maju Juction ada Imegresen tak? Aku nak pergi jap'

Hati kecil berdetik, adik ipar aku nih tak kerja ker ada masa pulak nak ke imegresen... Lalu aku pun membalas...

'OIT..TAK KERJA KER... JAP JAP AKU DOUBLE CHECK'

dan alangkah terkejutnya diri bila melihat delivery report... message deliver to "En BOS!!!"

Tahniah kepada diri sendiri kerana anda telah salah send message..... Cuba korang baca balik last message dari En Bos... iaitu: O.K Saya Cuti Hari Ini... dan diri telah bijak membalas.. OIT TAK KERJA KER...

apa boleh buat senyum jer la... sambil menghantar message pembetulan...

"Sorry En. Bos, Salaaah Hantar... Ampuun"

Sekian Terima Kasih... Gud luck to me...

message tidak di edit untuk paparan blog... sebijik di paste...

moral of the story:

jangan terlalu teruja bila bos tak der... 
dan berhati-hati ketika membalas message

9 comments:

ejaMaria said...

pergghhh... ayat terbaekkk utuk bos... simpan sms tersebut sebagai bahan bukti... ;p

salam kenal...

misscha said...

ko ni memang sengal......hahahahaha gelak bergulingan di atas lantai carpet..

Taste Of Tapah said...

Hi Eja... salam kenal sms akan di simpan buat pedoman hidup masa akan datang..

niza.... aku pun gelak sekarang tapi masa kejadian ketar2... kui kui

Suliana said...

hehe.. tahu la stress, nombor bos pun tak dpt nak bezakan. huhu

Wanie Wonder said...

wakakakaaa...mmg lawak giler..ko mmg dr dulu la..aku takleh lupa masa poli,ko ingat x time ko nak ganti air tebu ina yg ko minum pastu ko beli air teh kundur sbb pakaging kaler hijau jugak..hahahaa

Erin Rashid said...

ko nih masih funny mcm dulu la.. ayat skema pon bisa buat aku tertawa. hahahha

Mrs. GordoEdi said...

hahaha lawak la ko neh..

Taste Of Tapah said...

erin, sue: apa boleh buat dah salah.. hehe...

wani: aku gelak sorg2 ingat cerita sadis dekat taman permainan... winduuuu

sue: stress sikit jer.. hehe

Makbed said...

hahaha... tu la. len kali double check dulu sebelom send.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...