June 19, 2011

Tapau Set


Ini short entry meng-elat banyak gambar... Sebab hanya ingin berkongsi pembelian tupperware pada bulan dahulu kala.... 

Ingat kan entry sebelum ini Tapau? Jadi saya ingin mengesyorkan kawan-kawan yang berminat nak memulihara alam dan pada masa yang sama suka untuk bawak bekal ker tempat kerja dari rumah untuk membeli set seperti berikut di bawah...

Saya suka kerana kalau bawak bekal lauk berkuah macam sambal sure sambal tak masuk ke tempat nasik sebab beg dia tidak mengizinkan bekas untuk senget benget... Terletak elok jer.... Lagi pun dia maintain panas dan  boleh di gunakan untuk memanaskan makanan di dalam microwave...

Memang berbaloi juga membeli.. Lepas ni wajib kerap bawak bekal ke tempat kerja... insya'allah kalau pagi-pagi bangun awai =.="


Satu set penuh, siap ada sudu garpu. Kalau nak perangat dalam microwave kena bukak tutup bulat kecik tu..



Bekas untuk gulai atau sup-sup.. Ikut la kretiviti anda meletak makanan..


Ini seperti bekas yang saya guna beli Bihun Goreng Telur Mata Letak Sambal...


Bekas yang comel, letak semua bekas dengan isi nya sure terletak elok sampai ke destinasi, tapi kalau bawak sambil tangan goyang-goyang tak dapat jugak la nak menolong....

Sekian...


4 comments:

Wanie Wonder said...

ada tak bekas yg bawak goyang2 goncang2 mcmana pun tak tumpah?lau ade aku nak beli..hehehe..btw,ko jual tupperware ke?bape rega?kaler pink takde? (^_^)

Taste Of Tapah said...

ada...kedap terbaik punya.. haha.. asing-asing la tapi, bukan partition mcm set beli bihun telur mata... harga 60 plus plus...

Bulan nih punya set tapau lain.. kaler oren belang2.. hehe pink belum kuar lagi...

http://tupperware.com.my/may_june_2011_pm/this_month_latest_PM_pg7.htm

mrs redzuan said...

Wah ...saya baru jadik ahli tadi. Rasa macam nak beli semua!

Taste Of Tapah said...

tau tak per... ber-hantu sikit tupperware nih.. kena control jiwa... keh keh keh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...