June 13, 2011

Mode Berangan : Taste Tinggi

Hari ini memang terpaksa diri mengaku, agak stress... sebabnya pagi-pagi hari Isnin datang kerja dah kena pergi ke Putrajaya untuk mesyuarat... Penambah perasa kenderaan office tidak ada. Sama dengan = bawak kereta sendiri... Tanpa mengerti apakah tujuan sebenar mesyuarat tersebut, diri gagah menekan pedal menuju dengan kadar remp-it mencari Kementerian Pengajian Tinggi (KPT) yang telah berpindah ke belakang Hotel tersergam indah lagi mewah: Pullman. Mata berpinar-pinar mencari signboard...

Akhirnya berjumpa lah jua diri yang kerdil ini dengan bangunan KPT tersebut... Perjalanan mencari bilik mesyuarat juga bukan lah perkara yang mudah seperti masuk lift dan menekan destinasi... banyak lift perlu transit dan banyak bahagian perlu di redahi....

Ketegangan mesyuarat terubat jua dengan kehadiran Mee Goreng Pedas serta secawan nescafe...burp alhamdulillah...

Balik ke office semula dengan keadaan yang agak tenang tetapi keadaan di office tidak kurang hebatnya.... Tak payah cerita sini sebab itu bukan matlamat utama...Udah lari dari tajuk.. hehe

Matlamat utama adalah; Setelah membaca blog Cik Hanis Zalikha, yang menceritakan tentang Top Me: My Own Time: When Online telah menemukan aku dengan laman web PolyVore yang tidak kurang juga membuatkan diri rasa agak teruja untuk mencantum-cantumkan segala benda yang ada kat situ... Erm bakal di lakukan lebih kerap. 

Macam pergi window shopping gak.. Masuk bilik try baju, tukar-tukar baju ikut suka, tapi tak beli... Cuma kali ini dibuat secara online.. Oh! memang sedikit terapi.... Ralik cantum-cantum gambar lupa dah segala kekusutan seawal pagi membawa ke petang hari... Tapi sedapnya Mee Goreng tadi ingat la jugak sikit-sikit...

So, inilah salah satu hasilnya, taste tinggi serta sophisticated sedar diri belum mampu beli... kalau mampu pun belum tentu beli, kasut tu saja gerak 2 langkah dah terkehel... Fashion tema ala-ala pakaian nak pergi office pun boleh, nak pergi dating dengan suami pun boleh, shopping pun boleh... Mana-mana lah... Kalau yang tutup aurat boleh pakai dengan inner atau pun stokin tangan sampai siku tu.. Lebih anggun di kenakan dengan tudung atau pun shawl masuk kemas dalam baju...



Enjoy wooo... Cube korang buat satu.. Best wooo... Rasa macam perunding pemakaian... Buat main-main jer.. Jangan la serius beno...


updated:

keh keh buang masa mode....

4 comments:

Wanie Wonder said...

hehehee...aku baca entry ni pun dah buat aku tersengih-sengih,jgn kata keje kat ofis,jd housewife pun stress juga,tp housework takde la stress,tp stress pasal lain pulak..erm,mcm best jer susun-susun gambo baju,mmg feveret ni..sama la tak mampu beli juga..huhu..

Taste Of Tapah said...

hehe betul tu wani, aku paham ke-stress-an itu.. aku pernah jadi housewife juga...

itu sebabnya aku introduce cara ini, mudah-mudahan salah satu channel untuk tak fokus pada keserabutan hidup.. haha

berangan itu best, tongkat dagu, air liur meleleh pun kurang sedar

misscha said...

panjang tol cerita stress ko tu....seb bek mee goreng pengubat stress..hahah ....aku tgk iklan ko menari2 jd aku pon klik bg la 25sen kat ko..kui3

Taste Of Tapah said...

mekatih ko la kawan click aku.. hehehe panjang kan.. kalau ikut hati nak panjang kan lagi... tapi perlu kontrol jiwa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...