July 5, 2011

Kelantan: K's Kitchen

Saya suka makan... Makan sedap-sedap... Baru menyejukkan halwa tekak 3 inci...

Ini kedai K's Kitchen di Kelantan. Lokasi berdepan dengan Sungai Kelantan yang lebar sayup mata memandang.... Di singgah oleh diri sewaktu tidur di hotel bersebelahan kedai K's Kitchen ini yakni 'Ridel Hotel'....



Buat apa di Kelantan? Pergi Site Visit daa.... Malam hari setelah Travel jauh ke Kolumpo-Kelantan-Jeli-Kelantan, harus makan x-tra untuk menganti kepenatan.... Mula-mula harus tunjuk sesuatu...

Interior


Ini askar dok berperang adalah di dalam meja yang kami makan.. Sungguh Kreatif dan Unik pemilik kedai membuat pembaharuan...


Ini pulak antara gambar yang terpampang dekat dinding-dinding kedai... Sungguh comel... Perkampungan sayur-sayuran...


Ha!! Sekarang baru masuk bab makan... Yeay!! Siapa puasa harap telan air liur banyak-banyak... Ini segelas Air dipanggil 'Milo Dinosaur'... Besar sangat daaa...

Makanan Utama Malam Itu



Nasi Goreng Kerabu kot... Lupa dah.. Harap Maklum lama dah pergi ni, baru nak post kat blog.. -.-"
Jenuh belek-belek menu nak makan makanan yang tak der kat Kolumpo, sudahnya makan Nasi Goreng jugak.. haiyak..

Side Dish





Cendawan Goreng dalam Perahu.. Nyum Nyum Rangup... Nampak tak askar kat bawah meja tuh??? Nampak tak?????!!



Tom Yam Seafood.. Banyak pakai perencah sikit budak yang masak nih....

Dessert


Macam makan gourmet food pulak ada dessert bagai.. Ini Pulut Pauh... Pergi Kelantan tak cuba spoil mood...

Ok.. Sekian dulu rancangan Jalan-Jalan Cari Makan... Sesiapa plan nak pergi Kelantan boleh la singgah sini.. Masakan dia boleh tahan...

Oh sebelum terlupa... Perasan tak gambar kedua caption ada ayat 'kami'.. huhu
Ini bukan hidangan saya seorang.. Pergi dengan officemate si pengantin baru...

-Thamat-


Sesiapa nak tahu tempat ronda carik makan yang lain sila tekan sini

6 comments:

misscha said...

sedapnye mangga

ejaMaria said...

bestnya pulut pauh tu... :)

Taste Of Tapah said...

erm memang sedap... cumanya manis sikit kuah pulut pauh tuh.... kalau di sini dia lemak-lemak masin sikit

TWEETY BERT said...

adoi.. dah masuk tengahari ni,.. lapaaaaa!!! sedap tul tgk makanan tu heheh

misscha said...

tot x mo join ka contest 300..senang aje... hehehe

Taste Of Tapah said...

hehe tengok la keadaan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...