July 27, 2011

Tutti Frutti

Hujung minggu sudah korang pi mana?

Aku menghabiskan masa hari ahad bersama adik-adik ipar yang sempoi... Lepas semangat swimming bersama-sama dengan harapan untuk membakar kalori yang tersimpan erat ikatan silaturrahim dengan otot.. Kami berempat decide nak pergi kenalkan otot dengan kalori baru.. Kalori lama kan dah kena bakar... dapat tangkap jalan cerita tak?

So, di seberang rumah ada kedai baru telah di buka... Tutti Frutti...Kedai Yogurt.. Bestnya yogurt!! Nak cuba la.... Nak tau kebaikan yogurt sila klik sini..

Tutti Frutti nih jual frozen yogurt ataupun orang sebut FroYo... Macam-macam perasa ada..  Nak tengok perasa atau rupa dia dengan lebih jelas sila layari laman web www.tuttifruttimalaysia.com.my ini.

Aku ada la snap gambar untuk simpanan hari tua..  Betapa teruja-nya macam lah dah buat achievement perempuan melayu pertama pergi ke bulan.. Padahal pergi kedai yogurt jer pun.. -.-"


Frozen Yogurt nih elok daripada icecream.. Sebab icecream guna cream, frozen yogurt guna yogurt.. (-.-")
Kalau perlawanan antara diorang ni la, kedudukan dia macam ni....

No 1: Yogurt - bagus untuk kesihatan
No 2: Frozen Yogurt - bagus untuk kesihatan tetapi lebih kalori sikit
No 3: Ice Cream - bagus untuk menghilangkan tekanan @_@

frozen_yogurt
Ini dia adik-adik ipar ku yang sempoi dan anak ku tutup mata lak...

tuttifrutti
Cara-cara nak beli tutti frutti atau FroYo yer..

Select cup Size.. Kecik sudah..

Dispense and Mix FroYo ikut la citarasa perasa apa korang nak...

Pick favorite topping... Last sekali timbang dan seterusnya bayar.....

Ini saya pilih...

Ini adik-adik pilih...

Kami berempat makan... Duduk dekat cermin motivasi diri untuk lebih bakar kalori lepas makan....

Sekian, Terima kasih.



by Taste Of Tapah

9 comments:

GoJeS said...

tutti best!kami slalo p dkt wangsa walk...sedap2...
merehatkan minda

neway...salam kenal;)

Taste Of Tapah said...

salam kenal... minda rehat.. dan tenang.. sebab kat area rumah orang tak ramai lagi...

Suliana said...

aku baru rasa sekali.. sekali kena rm20.. hehe

Erin Rashid said...

beb, aku selalu teringin nk jejak kaki kat sini
tp sbb tgh diet tuh yg terpaksa lupakan
terus g rembat minuman yogurt kt supermarket :(
btw, thanks for info. esok2 kalo aku masuk sini idakla tercengang2 tak reti

jimah said...

juga harus diberi perhatian bahawa cekak zara stay di tmpt sepatutnya dlm jangka masa yg lama XP

adek ipar ko nih berisi2 belaka la. baru perasan yg baju putih tuh body dah cam wanita. selama ni perasan rewmawjew lagi hihiiikkk..

ken said...

my friend suka, but i tak suka :P

Taste Of Tapah said...

hehe I feel like eating ice kacang mahal version...

misscha said...

brape hinggit tu weh?

Taste Of Tapah said...

jimah: lepas ni bulan pose ko mesti kembali rewmajew

suliana and misscha: aku kena RM30++ 2 mangkuk kecik.. ok la 6 bulan sekali wah!!

erin: try weh.. sedap gak.. balik aku terus membuang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...